\"آگوستا مک ماهون\" سرپرست تيم حفاري منطقه باستاني \"تل براک\" در اين باره گفت: با توجه به اينکه \"تل براک\" بزرگترين منطقه شهري آن دوره به شمار مي رفته هميشه مورد تهاجم دشمنان خارجي و قدرت طالبان داخلي بوده است.
وي ادامه داد: بررسي بقاياي به جا مانده نشان ميدهد افراد کشته شده در محدوده سني 30 سال بوده اند. با توجه به اينکه احتمال مرگ طبيعي در اين سن بسيار کم است و اينکه اسکلتهاي کشف شده فاقد دست و پا بوده و سر برخي نيز از بدن جدا شده است و به طور کلي وجود نشانههايي دال بر متلاشي شدن اجساد پيش از دفن احتمال ميدهيم اين افراد بعد از مرگ مدت زيادي رها شده باشند.
\"مک هامون\" با اشاره به اينکه در کنار اجساد يافت شده تکههايي از کوزههاي شکسته و استخوانهاي حيواني همچون بز و گوسفند نيز يافت شده که نشان ميدهد خاکسپاري اين اجساد با تشريفاتي خاص و همراه با جشن پيروزي انجام شده است گفت: با بررسي و تجزيه و تحليلهاي صورت گرفته به اين نتيجه رسيديم که شهر \"تل براک\" در حدود 6200 سال قبل بزرگترين شهر دنيا به شمار ميرفته است و بقاياي به جامانده از آثار و صنايع دستي و توليداتي که بسيار ماهرانه ساخته شدهاند نشان از اهميت اين منطقه و تجاري بودن آن دارد.
S/H/108
انتهای پیام/